U bevindt zich hier: Home » Natural » Materiaal

Het materiaal van onze Natural collectie

Deze collectie vazen, plantenbakken, bowls en zuilen is samengesteld met een oog voor detail, functionaliteit, kwaliteit en creativiteit. Voor deze collectie wordt gebruik gemaakt van finishes zoals bladzilver, schors, hout, kokosnoot, metaalproducten, zand, schelpen enz.

Hiervoor worden bijzondere technieken toegepast uitgevoerd door mensen die dit vak nog beheersen. Dit maakt dat deze collectie van een hoog niveau is.

Onze materialen

Silver leaf

De individuele velletjes bladzilver worden een voor een op een kunststof basis, voorzien van een klevende laag, gelegd. Het bladzilver wordt daarna bedekt met een transparante (naar wens gekleurde) lak. Tot slot wordt het geheel met bijenwas tot hoogglans gepolijst met behulp van hoge kwaliteit katoen.

Bekijk producten »

Alu

Op een kunststof basis, die in een mal met de gewenste vorm is gegoten, wordt later een laag aluminiumpoeder aangebracht. Wanneer deze uitgehard is wordt het aluminium gepolijst, door dit meer en minder intens te polijsten ontstaan de kleurnuances in de aluminium finish.

Bekijk producten »

White Washed

Op een kunststof basis, die in een mal met de gewenste vorm is gegoten, wordt later een laag quarts zand aangebracht. Hierdoor ontstaat een finish met een steenachtige uitstraling.

Bekijk producten »

Bronze

Op een kunststof basis, die in een mal met de gewenste vorm is gegoten, wordt later een laag brons poeder aangebracht. Wanneer deze uitgehard is wordt het brons gepolijst, door dit meer en minder intens te polijsten ontstaan de kleurnuances in de brons finish.

Bekijk producten »

Iron

Op een kunststof basis, die in een mal met de gewenste vorm is gegoten, wordt later een laag metaalpoeder aangebracht. Wanneer deze uitgehard is wordt het metaal gepolijst, door dit meer en minder intens te polijsten ontstaan de kleurnuances in de metaal finish.

Bekijk producten »

Cemani (Teak)

Cemani is de buitenste houtlaag van een teak boom. Deze teak bomen komen van Indonesische plantages voor de productie van teakhout. Het hout dat voor de Cemani collectie gebruikt wordt is te zacht om in de meubelindustrie verwerkt te kunnen worden maar is perfect voor de afwerking van o.a. vazen en bowls. Deze producten zijn voorzien van de keurmerken, Indonesian Legal Wood en We Care -Plantation Wood.

Bekijk producten »

Bark

De stukken schors waarmee de Bosco Bark collectie wordt ingelegd zijn schors van Pinus (naald) bomen. Deze schors is een restproduct dat overblijft nadat de boom in de houtindustrie verzaagd is. De stukken worden als een puzzel ingelegd op de gewenste vorm. Deze producten zijn voorzien van de keurmerken, Indonesian Legal Wood en We Care -Plantation Wood.

Bekijk producten »

Coconut

De kokosnoten die gebruikt worden op de Bosco Coconut collectie worden biologisch geteeld door lokale boeren in Indonesië. Deze palmnoten worden o.a. geteeld voor hun bladeren, vezels en voor de productie van palmolie. De bast van kokosnoot die overblijft als restproduct wordt sinds een halve eeuw door specialisten verwerkt in o.a. diverse accessoires. Zo ook als finish voor de Bosco Coconut collectie. Nadat de kokosnoten zijn geschild en gewassen worden ze gepolijst waardoor de prachtige natuurlijke kleuren zichtbaar worden. Hierna wordt de schil in de gewenste vorm gesneden. Deze producten zijn voorzien van de keurmerken, Indonesian Legal Wood en We Care -Plantation Wood.

Bekijk producten »

Stonecast (Argilla)

Deze finish is geïnspireerd op uitgedroogde gebarsten klei. De grondstof voor deze serie bestaat uit een mix van natuurlijke materialen zoals zand, grind en steen, hieraan wordt water toegevoegd en in een mal met de gewenste vorm gegoten. Nadat het object is uitgehard wordt het verder geperfectioneerd en van kleur voorzien.

Bekijk producten »

Lava (Stonecast)

Deze finish is geïnspireerd op gestolde lava. De grondstof voor deze serie bestaat uit een mix van natuurlijke materialen zoals zand, grind en steen, hieraan wordt water toegevoegd en in een mal met de gewenste vorm gegoten. Nadat het object is uitgehard wordt het verder geperfectioneerd en van kleur voorzien.

Bekijk producten »

Stainless Steel

Het roestvrij staal in de Natural collectie wordt zowel gepolijst als geborsteld toegepast, beide bewerkingen geven een uitstraling die mooi te combineren is met andere natuurlijke materialen. De stukken roestvrij staal worden eerst in de gewenste vorm gebracht en vervolgens gepolijst of geborsteld. Door het polijsten ontstaat een “spiegelend ”effect. Als het geborsteld wordt ontstaat een robuuste look omdat het materiaal licht wordt opgeschuurd.

Bekijk producten »

Eggshell

Voor deze inleg worden witte eendeneieren gebruikt. De eierschalen worden gereinigd en gerangschikt in een pan. Vervolgens worden deze boven een vuurtje gebrand, door te variëren in de duur van het branden worden verschillend kleurnuances bereikt. Variërend van licht mokka naar diep chocoladebruin. De gebroken en in stukjes gebroken eierschalen worden een voor een gelijmd en vervolgens worden verschillende lagen lakwerk aangebracht om de open ruimtes op te vullen. Ten slotte wordt het geheel afgewerkt met een gezuiverde bijenwas die tot hoogglans wordt gepolijst.

Bekijk producten »

Shell

De oesterschelpen waar mee gewerkt wordt zijn diverse varianten te onderscheiden, o.a. de Black Tab Shell, Brown Lip Shell en de White Kabibe Shell. Na te zijn schoongemaakt worden ze in de gewenste vorm gezaagd. Voor een craquelé effect worden ze gebroken, ook kunnen ze aan de binnen of buitenzijden worden gepolijst. Dit maakt de mogelijkheden voor toepassing zeer divers. Nadat de schelpen de gewenste behandeling hebben gehad worden deze op een kunststof ondergrond bevestigd.

Bekijk producten »

Colored mixed wood

Reststukken gekleurd hout worden in kleine strookjes gezaagd en op een kunststof ondergrond bevestigd.

Bekijk producten »

Keurmerken

Verschillende producten zijn voorzien van de keurmerken Indonesian Legal Wood en We Care -Plantation Wood.


  • KVK 63233762
  • BTW NL855148536B01
  • IBAN NL35 RABO 0 303 519 894
  • nl
  • en
© 2024 Plantinum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline