U bevindt zich hier: Home » Duurzaamheid

Colourful - maximaal circulair, minimaal in CO2 footprint

Nederlands eerste circulaire collectie ‘groenmeubilair’, met vazen, plantenbakken, bowls en zuilen. Honderd procent recyclebaar, met een zeer beperkte CO2-footprint door productie en hergebruik onder gecontroleerde omstandigheden op korte afstand van Nederland – dicht bij huis, dus met minimaal brandstofverbruik en lage uitstoot. Een productlijn van Plantinum waarmee uw organisatie maximaal bijdraagt aan een minimale milieubelasting.

Waarom circulaire producten?

Misschien herkent u het in uw eigen organisatie: we willen graag onze bijdrage leveren om het milieu minimaal te belasten en om klimaatdoelen te helpen realiseren. Veel organisaties hebben beleid op dat gebied, bijvoorbeeld om afval zo veel mogelijk te scheiden en medewerkers elektrisch te laten rijden.

Ook het kantoorpand van moderne organisatie moet minimaal milieubelastend zijn. Bestaande kantoren worden versneld aangepast om een gunstig energielabel te krijgen en nieuwe kantoren worden ontworpen volgens de hoogste BREEAM-duurzaamheidseisen.

Nu ook maximaal circulair ‘groenmeubilair’

Voor bestaande en nieuwe kantoorsituaties kunt u nu ook het ‘groenmeubilair’ maximaal circulair maken. Met de Colourful lijn van Plantinum kiest u voor de circulaire collectie vazen, plantenbakken, bowls en zuilen in de markt. De collectie is honderd procent recyclebaar en heeft een zeer beperkte CO2-footprint door productie en hergebruik onder gecontroleerde omstandigheden op korte afstand van Nederland. Conclusie: door toepassing van Colourful-producten draagt u ook in kantooromgevingen maximaal bij aan de circulaire economie. Klein beginnend: bij het kantoorgroen!

Wat zijn de feiten?

Colourful-producten zijn:

 • volledig circulair
 • gemaakt van 100% gerecyclede en recyclebare kunststof
 • na het einde van zijn levenscyclus klaar voor hergebruik.

Een volledig gedocumenteerd en traceerbaar productieproces

De productie van de Colourful lijn vindt plaats in Duitsland, waar volgens de EU-milieu- en arbeidsrichtlijnen wordt gewerkt – met redelijke werktijden en een faire beloning. De productieprocessen zijn uitgebreid gedocumenteerd – Informatie over de gebruikte materialen en het productieproces ontvangt u op uw verzoek.

Milieu-verantwoord lakken

Bij de fabricage worden maximaal-milieuvriendelijke lakken op waterbasis toegepast, waarin geen lood is verwerkt. Het productieproces voldoet aan de nieuwste Europese eisen, waarbij mens en milieu maximaal worden beschermd.

Recycled en recyclebaar

De producten uit de Colourful lijn worden gemaakt van de uitstekende terugwinbare grondstof polystyrol (PS).

Uniek: de vazen, plantenbakken, bowls en zuilen die u kiest, gaan na gebruik terug naar de fabriek om ofwel in hun huidige vorm klaar te worden gemaakt voor een tweede leven, of volledig te worden hergebruikt in nieuwe producten.

Voor producten die Plantinum terugneemt voor recycling, bestaan twee opties.

 • In de eerste worden producten op verzoek van klanten teruggenomen en geprepareerd en vervolgens opnieuw gespoten (vaak in een nieuwe kleur), waarmee hergebruik binnen dezelfde klantorganisatie mogelijk wordt. Een tweede leven, zonder verlies aan grondstof en zonder noemenswaardig energieverbruik!
 • In de andere optie worden de producten eerst vermalen (geshredderd), waarna de grondstof in de vorm van kunststofgranulaat wordt terug geleverd aan de fabrikant.

Minimale afstanden: minder belasting voor het milieu

Plantinum heeft met de productielocatie in Duitsland een zeer bewuste keuze gemaakt, met grote voordelen voor het milieu.

 • Een locatie op korte afstand van afzetland Nederland geeft maximale zekerheid over de controleerbaarheid van de productieprocessen. De fabriek in Duitsland stelt zich te allen tijde open voor inspecties van de processen, een bijzondere omstandigheid die bij productie in een land als China lastig te realiseren zou zijn; daar bestaat geen waterdichte garantie of schadelijke grondstoffen of milieuonvriendelijke noch loodhoudende lakken zijn toegepast.
 • De korte nabijheid tot Nederland biedt daarnaast een lagere Co2-belasting door vervoer. De levering van nieuwe producten en de terugname van gebruikte en afgedankte Colourful-producten gaat door de korte afstand gepaard met slechts een zeer beperkt aantal vrachtauto-kilometers. Een bewuste keuze waarvan het milieu profiteert!

Eerlijke weergave

Op dit document treft u het wereldwijd bekende recycle-logo aan. Wij gebruiken dit logo bewust om aan te geven dat dit document een transparante en eerlijke weergave is van de feiten over de CO2-footprint van het productieproces, de gebruikte stoffen en de recycling van de Colourful-producten. De feiten zijn aantoonbaar juist, wij garanderen dat ze correct zijn.

Plantinum, de groothandel/distributeur van de Colourful-lijn, staat in voor de juistheid van de informatie in deze verklaring.

Robert Alberts
Algemeen Directeur Plantinum

We herplanten jaarlijks

Ons We-Care programma

Vanaf 15 november 2016 geeft Indonesië FLEGT-vergunningen af voor geverifieerde houtproducten en export naar de EU. Dit maakt van Indonesië het eerste land ter wereld dat deze belangrijke mijlpaal bereikt in de wereldwijde inspanningen om illegale houtkap en de bijbehorende illegale houthandel te bestrijden.

Download de PDF brochure (english)


 • KVK 63233762
 • BTW NL855148536B01
 • IBAN NL35 RABO 0 303 519 894
 • nl
 • en
© 2024 Plantinum | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline